αλλαγη ονοματος δεη

Η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, αρκεί να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και με ποια δικαιολογητικά.

Ο λογαριασμός του ρεύματος, είτε είναι από τη ΔΕΗ είτε από άλλον πάροχο ενέργειας, θα πρέπει να εκδίδεται στα στοιχεία του πραγματικού κατόχου του ακίνητου.

Αν δηλαδή νοικιάζετε ένα ακίνητο, θα πρέπει ο λογαριασμός να βγαίνει στο δικό σας όνομα και όχι στο όνομα του ιδιοκτήτη.

Αυτό συμβαίνει αφενός για να γνωρίζουν οι εταιρείες ποιος είναι ο πραγματικός χρήστης της γραμμής και αφετέρου να μην μεταφερθούν χρέη αν π.χ. ο ενοικιαστής δεν πληρώνει το ρεύμα ενώ ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη.

Πως μπορεί όμως να γίνει η αλλαγή ονόματος; Πάμε να δούμε όλες τις περιπτώσεις..

 

Αν ο πάροχος είναι η ΔΕΗ και θέλετε να την κρατήσετε

Αν ο τωρινός πάροχος της γραμμής είναι η ΔΕΗ και δεν θέλετε να αλλάξετε πάροχο (κακώς, καθώς θα πληρώνετε αρκετά λιγότερα χρήματα) τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα κατάστημα ΔΕΗ ή να καλέσετε το 11770 με τον αριθμό παροχής του ακινήτου ή έναν πρόσφατο λογαριασμό (ο αριθμός παροχής βρίσκεται και στο ενοικιαστήριο που ανέβηκε στο Taxis), την αστυνομική σας ταυτότητα, ένα έγγραφο για το ΑΦΜ σας καθώς και το μισθωτήριο συμβόλαιο του ακινήτου.

Μόλις κάνετε την αίτηση αλλαγής ονόματος και νέας προμήθειας ρεύματος, θα πληρώσετε και την αντίστοιχη εγγύηση ανάλογα με το τι ζητάει η κάθε εταιρεία.

 

Αν η παροχή είναι στη ΔΕΗ και θέλετε να αλλάξετε εταιρεία

Αν ο τωρινός πάροχος είναι η ΔΕΗ και θέλετε να αλλάξετε εταιρεία, τότε απευθύνεστε στην εταιρεία που θέλετε και ακολουθείτε τη διαδικασία που θα σας πούνε από εκεί.

Για παράδειγμα, αν θέλετε φθηνό ρεύμα από τη Watt & Volt, η διαδικασία αλλαγής ονόματος και νέας χρήσης είναι πολύ εύκολη.

Κάνετε online τη διαδικασία και έπειτα στο e-mail υπογράφετε τη σύμβαση όπου και επισυνάπτετε τον αριθμό παροχής, την ένδειξη του μετρητή καθώς και την ταυτότητά σας.

Μέσα σε λίγες ημέρες η νέα σας παροχή θα είναι έτοιμη, στο όνομά σας!

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως θα χρειαστείτε ενεργό πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου.

Αν το προηγούμενο έχει λήξει, θα πρέπει εντός 6 μηνών να βγάλετε καινούργιο από πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο και να το ανεβάσετε στο Taxis.

Τέλος, αν δεν μπορείτε να κάνετε εσείς τη διαδικασία αλλαγής ονόματος τότε μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε κάποιο άλλο άτομο ώστε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 

Ποια εταιρεία να επιλέξω για πάροχο ρεύματος;

Ανάλογα τις ανάγκες σας, θα βρείτε και τη φθηνότερη εταιρεία ρεύματος ώστε να συνεργαστείτε και να έχετε μοναδικά οφέλη.

Κάθε εταιρεία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κάθε εταιρεία έχει ένα στοχευμένο target group – π.χ. άλλες εταιρείες στοχεύουν με όχι τόσο χαμηλές τιμές αλλά χωρίς κανένα πάγιο αυτούς που δεν καταναλώνουν πολύ ενώ άλλες εταιρείες μπορεί να έχουν ένα σταθερό πάγιο και πιο χαμηλή τιμή, για εκείνους που έχουν μεγάλες καταναλώσεις.

Η τιμή κιλοβατώρας της κάθε εταιρείας διαφέρει και ενδεικτικά ξεκινάει από περίπου 0.059€ και φτάνει τα 0.12€ που είναι η χρέωση της ΔΕΗ.

Κάντε σύγκριση τιμών όλων των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και εξοικονομήστε αρκετά χρήματα από τους μηνιαίους σας λογαριασμούς!